realizovali sme,tvorivosť

Tábor mladých filmárov

Tento rok sme na tábor pozvali profesionálnych filmárov z Prahy: lektorku, filmovú režisérka Viki Rampal a lektora, kameramana a strihača Ranjana Rampal, ktorí formou denného tábora od 31.7. do 4.8.2023 zasvätili deti do sveta filmu.

Počas piatich super intenzívnych dní deti natočili niekoľko krátkych filmov v rozličných filmových žánroch a naplno si užili celý proces natáčania, od vymýšľania námetu, cez písanie scenáru, natáčanie, kameru, herectvo a réžiu, až po filmový strih a zvukové spracovanie.

Na záver tábora nechýbalo ani premietanie vzniknutých filmov pre všetkých záujemcov a spontánne nasledovala diskusia s filmármi o ich tvorbe, o možnostiach ako v práci s deťmi pokračovať a o detských zážitkoch počas tábora.

Deti a aj rodičia tak mali možnosť byť súčasťou aktívneho využitia času, kde každodenný odchod domov znamenal – „ešte dorobíme tento záber“, „poďte sa pridať“, „už ideme, ešte chvíľku“. Sme nesmierne radi, keď vidíme budúcu generáciu, ktorá sa aj napriek našim skresleným názorom, naozaj dokáže „zapáliť pre vec“ a tvorivosť im vôbec nie je cudzia.

ďakujeme za podporu

Projekt Netradičnie Tradičnô
z verejných zdrojov podporil a hlavným partnerom je
Fond na podporu umenia

Projekt moDerné mesTo
z verejných zdrojov podporil
Fond na podporu kultúry národnostných menšín

Projekt Netradičnie Tradičnô
je realizovaný s finančnou podporou
Mesta Detva

Projekt Netradičnie Tradičnô
je realizovaný s finančnou podporou
Banskobystrického samosprávneho kraja

partneri